V
Vollan

Vollan in actie voor Missie 538

Roos heeft leukemie, dat is de boodschap die mijn collega Bas me twee jaar geleden kwam brengen. Wat een klap. Ik krijg opnieuw kippenvel als ik denk aan dat moment. Wat moet er door je heen gaan als de artsen tegen je vertellen dat je kleine meisje kanker heeft. Sterk zijn, positief blijven, mooie woorden en goed advies, maar ga er maar aan staan.

Wat moet je doen als werkgever? Je kan niet zoveel. Natuurlijk heeft Bas alle tijd gekregen die hij nodig had, maar we hebben hem ook aan het werk gehouden. Thuis zitten en verdrinken in je eigen verdriet helpt niet, bezig blijven en af en toe even uit de ellende stappen soms wel. We hebben hem de support gegeven die hij en zijn gezin nodig hadden. Het minste wat we konden doen. Daarna regelmatig even samen zitten, praten, aanhoren, luisteren.

Roos kwam terecht in het Prinses Maxima Centum in Utrecht, een ziekenhuis gespecialiseerd in behandelingen voor kinderen met kanker. Bas kan over het Prinses Maxima alleen maar positieve verhalen vertellen, wat een kennis en kunde. Niet alleen omdat het nu, twee jaar later, beter gaat met Roos, maar omdat alles is gericht op het beter maken van kinderen met kanker.

Drie op de vier kinderen wordt daar beter, maar dat betekent ook dat één op de vier het niet redt. Dat vinden ze in het Prinses Maxima Centrum nog steeds te veel. Ze willen een 100% score en daar gaan ze voor, iedere dag beter.

Missie 538

Radio 538 strijdt dit jaar tijdens Missie 538 voor de komst van een speciale clean room waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.

Een mooi doel waar we niet alleen aandacht voor willen vragen. Maar ook een bijdrage aan willen leveren. We hebben daarom deze actiepagina aangemaakt om donaties op te halen, hier kun je jouw bijdrage rechtstreeks doneren aan Missie 538.

Vollan genieten

Omdat we niet alleen om geld willen vragen hebben we vanmorgen met het team ook nagedacht over een extra actie. We hebben een eigen biertje, genaamd ‘Vollan genieten’, dat we ter beschikking stellen om geld op te halen. Je kunt een biertje kopen en vervolgens zelf aangeven wat je voor dat biertje wilt betalen. De verkoopprijs is € 2,95 en het zou mooi zijn als jij bereid bent om je bijdrage te leveren. We doneren 100% van dit bedrag aan de actie van 538.

Ga jij ons helpen?

Dan vul je het formulier in op https://www.vollan.nl/verhalen/vollan-in-actie-voor-missie-538, geef je aan hoeveel biertjes jij zou willen en wat je per stuk wilt betalen. Je krijgt hiervan een factuurtje dat je met iDeal kan betalen. Zo kan jij genieten van een lekker biertje en draag je bij aan het redden van kinderlevens, zodat ook zij straks weer vollan kunnen genieten van het leven.

50
24/12/2022
10:02

Anoniem

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.