Radio 538 strijdt voor het Prinses Máxima Centrum

Van 19 t/m 23 december komt Radio 538 opnieuw in actie met Missie 538! 💪 Samen met jou, bekende vrienden van 538, artiesten en collega's voor én achter de schermen willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor een heel mooi goed doel: het Prinses Máxima Centrum. 💚💜🧡 Doe je mee?
 

Dit is onze missie voor het Prinses Máxima Centrum

Radio 538 strijdt tijdens Missie 538 voor de komst van een speciale clean room waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.
 
Celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Celtherapie ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Deze behandeling kan alleen gemaakt worden in speciale ruimtes genaamd ‘clean rooms'. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarom een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig om deze celtherapie te kunnen maken. Clean rooms zijn zeer steriele ruimtes, waarin de afweercellen van het kind worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. In de clean rooms wordt ook het wetenschappelijk onderzoek van het Prinses Máxima Centrum toegepast om immunotherapie voor steeds meer kinderen met kanker beschikbaar te maken. Deze nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.
 

Heb je een vraag over Missie 538? Check de FAQ met alle antwoorden op veelgestelde vragen of stuur 'm in via het contactformulier.

 

Start je eigen actie   Doneer nu