Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen (LIVP)

Het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen in actie voor Missie 538

Het is een normale werkdag bij ons, het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen. Radio 538 staat aan en Missie 538 komt voorbij. We kijken elkaar als collega’s aan en woorden zijn eigenlijk overbodig; natuurlijk doen we mee!

De komende maand hebben wij de missie om deze actie onder de aandacht te brengen van ons netwerk en hen te vragen om te doneren. Het is een cliché, maar oh zo waar: alle kleine beetjes helpen.

Bovendien gaan we zelf een actie organiseren. Op maandag 19 december verkopen wij van 12.00 tot 17.00 uur broodjes hotdog en warme chocolademelk in onze 'LIVP-koek en zopie kraam' bij ons voor de deur: Algolweg 15 in Amersfoort (op = op). Uiteraard gaat de volledige opbrengst naar... Missie 538!

Denkend aan al die kinderen met kanker en de mensen om hen heen, gaan wij ervoor!

Jij ook?

#youtoo

25
28/12/2022
11:21

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
01/12/2022 | 12:46

Missie 538: Voor de Sam in jouw omgeving

Velen van ons kennen het alleen omdat het bij anderen gebeurt: je kind krijgt kanker. Het overgrote deel van de Nederlanders zal hier niet mee te maken krijgen. Gelukkig maar. Ons gezin hoort bij dat deel dat het wel is overkomen. En dan ook nog bij dat deel voor wie het slecht is afgelopen. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Onze Sam ook. Hij hoorde helaas bij die 25 procent die niet te genezen is. Sam overleed 4,5 jaar geleden aan een kwaadaardige hersentumor. Hij was pas 16 jaar jong. In de periode van Sam’s ziek zijn hebben wij veel steun gehad aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Wij denken daar met een warm hart aan terug. De medewerkers halen alles uit de kast om het verblijf van de kinderen en hun ouders, broers en zussen zo aangenaam mogelijk te maken. De deskundigheid is daar enorm groot. Een betere en veiligere plek met de allerbeste zorg van de beste artsen en verpleegkundigen, kan je je echt niet wensen. Echt niet! En daarom doen wij met de organisatie waar ik werk, het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen, mee met Missie 538 van Radio 538. Mijn collega’s en ik willen ons steentje bijdragen aan de realisatie van Cleanrooms in het Prinses Máxima Centrum. Dat is een laboratorium waar de afweercellen van kinderen die kanker hebben, worden omgebouwd zodat ze zich tegen de kankercellen gaan richten. Deze vorm van therapie werkt op dit moment al bij kinderen met leukemie: 40 procent van deze kinderen geneest nu alsnog, terwijl ze eigenlijk zonder die therapie geen genezingskans hadden. Op dit moment geneest in totaal 75 procent van alle kinderen met kanker. Dat klinkt aan de ene kant best hoog als je weet dat het 50 jaar geleden maar 10 procent was. Aan de andere kant: je zult maar bij die 25 procent horen die het niet haalt. Van de 12 kinderen die gezien worden op een spreekuur, weet je dat er 3 doodgaan. Er is dus nog wel een weg te gaan. Onze missie is een bijdrage aan 100 procent genezing! Help jij ons mee? Dat kan door een bijdrage te leveren via onze Missie 538 pagina. Vele kleine bedragen, worden grotere bedragen en leiden tot een stapje dichterbij de 100% genezing. Doe het voor de Sam in jouw omgeving… Dank je wel!   Annemieke van der Heijden, medewerker van het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.