Jan van Rijn Kinderfysiotherapie

Jan van Rijn Kinderfysiotherapie Samen in beweging tegen kanker!

Wij zijn werkzaam als kinderfysio- en ergotherapeuten in de 1e lijn in Utrecht. Wij werken regelmatig met kinderen die als gevolg van kanker motorische problemen hebben. Denk hierbij aan moeite met dagelijkse handelingen als aan- en uitkleden, brood smeren, traplopen, rennen, fietsen maar ook met knippen, knutselen, kleuren.
Maar ook weer spelen in de speeltuin, op het schoolplein, meedoen met gym of weer deelnemen aan sport zijn dingen die niet meer vanzelfsprekend zijn.
Samen met het kind en zijn omgeving gaan we deze vaardigheden oefenen of denken we mee aan alternatieven. Dit kan bij het kind thuis, in zijn omgeving of op school of in de praktijk.
Samen met het kind en zijn/haar omgeving kijken we hoe het zo goed mogelijk weer kan gaan functioneren in de maatschappij.
Het is enorm waardevol werk om te doen maar uiteraard hopen we dat met onderzoek en de opgeleverde behandeling ons werk steeds minder nodig zal zijn voor deze kinderen.

25
23/12/2022
17:55

Anoniem

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.