Hersenboefjes

Hersenboefjes.nl voor het Prinses Maxima Centrum!

Onze dochter Charlotte heeft een hersentumor, graad 1 maar waarbij de resttumor helaas niet verwijderd kan worden i.v.m. de locatie. De bijgekomen schade is enorm. Wij willen gaan voor 100% genezing, want geen enkel kind hoort ziek te zijn.

Wij zouden het ontzettend fijn vinden als je een donatie doet. Natuurlijk zetten wij er wat tegenover. Mijn man en ik zijn beide werkzaam voor het bedrijf MM Printing. Een drukkerij voor o.a. rouwdrukwerk welke opdrachten verricht voor grote uitvaartorganisaties in Nederland. Samen hebben wij de handen in 1 geslagen. We sturen indien gewenst, voor elke donatie één kerstkaart met persoonlijke boodschap op. Deze wordt persoonlijk door ons gemaakt en verstuurd.

Je kunt je kerstkaart na donatie bestellen via www.hersenboefjes.nl/misse-538

10
23/12/2022
14:37

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
12/12/2022 | 23:27

Lieve donateur

Lieve donateur, Wat ontzettend mooi dat je een donatie hebt gedaan of wilt gaan doen voor die mooie goede doel! Voor de mensen die ons nog niet kennen, zal ik ons even gaan voorstellen. Wij (Robert en Tamarah Vermeulen) hebben twee mooie dochters, waarvan de oudste (nu 8 jaar oud) een hersentumor heeft. Toen Charlotte 5 jaar oud was merkten wij aan haar dat haar grove motoriek slecht werd. Ze struikelde over haar eigen voetjes en viel daardoor veel vaker dan voorheen. De huisarts stuurde ons uiteindelijk door naar de fysio, die ook niet heel veel kon betekenen op dat moment. Wel had zij een vermoede dat het niet alleen aan de spieren/gewrichten lag. Diezelfde avond is Charlotte gevallen, met haar hoofd op de tegels in de achtertuin. Ze raakte buiten bewustzijn, werd niet meer wakker en voor we het wisten zaten we in de ambulance met gillende sirenes naar het UMC in Utrecht. Midden in de nacht kregen we de uitslag van de CT-scan en MRI, deze was niet best. Een tumor met cyste van 4 cm die op enkele vitale gebieden in de hersenen drukte. Charlotte was inmiddels ook al ruim 4 uur niet meer wakker geworden, een operatie was dus dringend! Alles stond gereed om haar midden in de nacht te opereren. Gelukkig werd ze op de OK wakker en kletste vrolijk met de zusters. Hierdoor is besloten om de operatie te verschuiven naar de volgende ochtend. Zodat een fris en uitgeslapen team deze zware taak op zich kon nemen. Inmiddels zijn we 3 jaar, 2 operaties en veel therapie verder, met veel restschade en een resttumor die waarschijnlijk niet meer zal verdwijnen. Ieder half jaar word er weer een scan gemaakt om te bekijken of de tumor is gegroeid. Dit is iedere keer weer spannend. Naast de tumor, is er door de tumor en de operaties ook schade in haar hersenen ontstaan. Dit heet NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Hier hebben wij in het dagelijks leven het meeste mee van doen. Charlotte kan niet zoveel prikkels verdragen en is heel snel moe. Afspreken met vriendinnetjes zit er vaak niet in door haar vermoeidheid. Ondanks alles blijven wij positief en blijven wij vechten voor het beste voor Charlotte. Hier hoort ook deze actie bij. Door deze actie, kan er een hoop goed gebouwd worden in het Prinses Maxima Centrum. Dingen waar Charlotte en veel andere kindjes, in de toekomst nog gebruik van kunnen maken. Wat zou het mooi zijn hé, een toekomst zonder kinderkanker! Nooit meer kinderen met hersenletsel na een hersentumor! Nooit meer zieke kinderen die niet meer kunnen buitenspelen met vriendjes. Daar droom ik van, jij ook? Dankjewel!  

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.