Rosalie Baan

Team Jesse voor 100% genezing!

Precies een jaar geleden kreeg Jesse te horen dat hij Acute Lymfatische Leukemie (ALL) heeft. Jesse begon vrijwel direct aan chemotherapie. Wekelijks op en neer naar het MST in Enschede. Op 15 april kwam het goede nieuws, de uitslag van de punctie kan niet beter, alles is weg! Ook op moleculair niveau. De behandeling gaat nog wel door, maar wat waren we blij. Zoals het er nu naar uit zag heeft Jesse geen stamceltransplantatie nodig. De chemobehandelingen gingen door en uiteindelijk kwam het goede nieuws dat Jesse na de zomervakantie zijn laatste chemokuur zou hebben. We namen afscheid van afdeling E6 en Jesse kon langzaam aan zijn normale leven weer oppakken.

Totdat hij zich opnieuw ziek voelde. In eerste instantie een positieve coronatest, maar al snel bleek dat bepaalde waardes niet bij corona passen. Helaas hoorden we dat de leukemie weer terug was en Jesse begon meteen met de behandeling Blinatumomab, een vorm van immuuntherapie. Na vier weken bleek dat de behandeling niet goed genoeg aansloeg. De punctie en petscan toonden aan dat de leukemie niet voldoende heeft gereageerd op de behandeling. Hierdoor werd ook een streep gezet door de stamceltransplantatie die al was gepland. Meteen werd gekeken naar een andere behandeling, wat een rollercoaster.

Na een intensief gesprek kwam de beslissing dat Jesse in Utrecht verder zou worden behandeld met een nieuwe behandeling, CAR-T celtherapie. Hiervoor kreeg Jesse eerst een chemokuur om de kankercellen zo ver mogelijk terug te dringen. Helaas werkte ook deze chemokuur niet goed genoeg, waardoor hij nu nog een extra behandeling ondergaat. Op 29 december staat dan eindelijk de CAR-T celtherapie gepland, ze beginnen met een 3 daagse chemokuur om ruimte te maken voor nieuwe T Cellen. Deze worden op 2 januari 2023 teruggeplaatst in zijn lichaam. Hierna staat na een aantal maanden de stamceltransplantatie gepland. We blijven hoop houden en de CAR-T celtherapie heeft goede resultaten bij anderen met ALL.

Met deze actie hopen wij dat het doel om Jesse én ieder kind te genezen een stukje dichterbij komt.

 

Streefbedrag 1 €1000 ✅

Streefbedrag 2 €5000 ✅

Streefbedrag 3 €7500 ✅

Streefbedrag 4 €10000 ✅

 

Iedereen 1000 maal dank voor alle donaties tot nu toe! ❤️ Daarnaast willen we de volgende bedrijven bedanken:

Harmeling Interieurs, (Stichting) Reggeborgh, Betonlook.nl, Customised Sheet Xtrusion, Regge Tegels en Vloeren en natuurlijk de bedrijven die anoniem hebben gedoneerd. 

25
11/01/2023
16:04

Rick

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.