Roel Boersma

De Brakken in actie voor #missie538

De Brakken steunt #Missie538 en we willen samen met alle kinderen en ouders van de school zoveel mogelijk geld ophalen om er in de toekomst voor te zorgen dat alle kinderen kunnen genezen van kanker!!

Afgelopen jaar kreeg Koen een leerling van onze school kanker. Hierdoor veranderde er heel veel voor hem in zijn leven. 

Wat zal ik schrijven over 'ik'
'ik' ben een deel van 'jij'
en 'jij' bent 'ik' door dun en dik
en daarom zijn wij 'wij' 
Toon Hermans

 

De bovenstaande tekst van Toon Hermans hangt in het Prinses Máxima Centrum een tekst waaruit blijkt dat als je samen bent en elkaar helpt, je heel veel kunt….

Op 26 april kregen we als ouders te horen dat er een verdenking was van kanker bij Koen. Onze wereld stortte op dat moment in.
 
Op 28 april stonden we in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Je mocht gelijk blijven. Op 3 mei kregen we de definitieve uitslag Lymfklierkanker. Je was dapper en bang, bang voor alles wat ze met je gingen doen. Op 5 mei kreeg je je eerste chemokuur. Wat zijn we enorm trots op je. Nooit hebben we je horen klagen hoe slecht je je soms ook voelde. Ook niet toen je door de chemo helemaal kaal werd...
 
Na deze lange zware periode was het eindelijk zover begin oktober van dit jaar mocht Koen de bel luiden. Om met heel veel kabaal een nieuw begin in te luiden. Ook heeft Koen toen zijn bloemenkraal gekregen, natuurlijk in een koninklijk doosje..... Het is de laatste kraal van zijn ketting. Wat zijn we enorm trots op onze dappere held en hoe je de afgelopen tijd hebt geknokt. Natuurlijk komen er nog veel controles en spannende momenten. Koen zijn energie komt stapje voor stapje terug.
 
Gelukkig ben je nu schoon en zijn we begonnen aan je herstel. Dit zal nog een lange tijd gaan duren. Een herstel waar De Brakken een belangrijke rol in speelt.
 
Nu luiden we samen met Koen de bel voor alle kinderen die nog aan het knokken zijn tegen deze vreselijke ziekte. We willen zoveel mogelijk geld ophalen om ervoor te zorgen dat in de toekomst alle kinderen kunnen genezen van kanker.
 
Om het doneren makkelijk te maken kun je de QR code scannen, de rest wijst zich vanzelf.
 
Namens Koen en alle andere kinderen met kanker "Bedankt voor je donoatie en geniet van het leven en maak er wat moois van!!!"
 
10
27/12/2022
22:50

Anoniem

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.