M
Mike Van Hooijdonk

Gele uitshirt feyenoord getekend door alle spelers van 2003

In 1996 werdt bij mij op 19 jarige leeftijd stemband kanker geconstateerd. 

Na 35 bestralingen was ik er vanaf. (Dacht ik).

In de zomer van 2003 kreeg ik weer last en moest ik terug naar het ziekenhuis.  Helaas de kanker was terug. Ik was toen net 26.

Bestralen was geen optie meer alleen een operatie zou me helpen. Mijn strottehoofd met stembanden zijn geheel verwijdert.

Ik heb sindsdien een stoma in mij keel net boven mijn borstbeen en praat met een stemprothese.

Ik heb dat jaar dit feyenoord shirt gekregen van collega's.  Ik werkte toen in Rotterdam en ging elke thuiswedstrijd naar feyenoord. 

Ik heb hem nu bijna 20 jaar en is mooi ingelijst.  Nooit gedragen.

Ik ben genezen zover dat zeker is en heb een prachtige dochter van bijna 8.

Dit is mijn rijkdom en ben zo blij dit nog te mogen meemaken, dat ik haar mag zien opgroeien en wij als vader en moeder voor haar mogen zorgen. 

Dit brengt bij mij ook zorgen mee. Wat nou als ze een verkeerd gen van mij heeft en zij ook jong of misschien als kind nog deze ziekte krijgt.

Mijn ouders zijn ook op jonge leeftijd overleden aan deze ziekte 53 en 59.

Daarom vind ik het belangrijk om iets te kunnen doen voor het maxima kinder centrum. De cleanroom is zoiets goeds en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.

Dus wil je een  uniek feyenoord shirt getekend met alle handtekeningen van de spelers van 2003. Bieden maar. Onder andere Dirk kuijt, thomas buffel,sjinso onno,edwin zoetebier,patrick pauwe en kees van wonderen staan erop.

Die van klaas bracht €3500 op en die lag in de schuur bij een ajax fan.

Die van mij hangt mooi ingelijst al jaren mooi binnen.

25
23/12/2022
16:10

Mike

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.