Linda Venes

Als je kind gezond is, heb je 1000 wensen. Als je kind ziek is, maar 1

In April hebben wij te horen gekregen, dat onze zoon Daan een tumor in zijn hersenstam heeft. Dit nieuws hoop je als ouder nooit te horen te krijgen.
De tumor is helaas niet operabel.
Gelukkig blijft de tumor op de laatste scans stabiel en heeft Daan (nog) geen chemo nodig.

De opbrengst van Missie 538, gaat naar het Prinses Maxima Centrum, waar Daan ook onder controle is.
Er zullen speciale clean rooms worden gebouwd, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder kans op schade op de lange termijn.

Celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker. Celtherapie ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Deze behandeling kan alleen gemaakt worden in speciale ruimtes genaamd ‘clean rooms'. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarom een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig om deze celtherapie te kunnen maken. Clean rooms zijn zeer steriele ruimtes, waarin de afweercellen van het kind worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. In de clean rooms wordt ook het wetenschappelijk onderzoek van het Prinses Máxima Centrum toegepast om immunotherapie voor steeds meer kinderen met kanker beschikbaar te maken. Deze nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.
25
30/12/2022
17:10

Anoniem

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.