J
Joep Woertman

Flessen voor het Prinses Maxima Centrum

Ik ben Joep en ik ben 10 jaar. Afgelopen zomer zag mijn moeder ineens een bult in mijn knie holte. In eerste instantie dacht de dokter dat dit een cyste was, helaas was dit niet het geval. We werden na onderzoeken in het ziekenhuis doorgestuurd naar het Prinses Maxima centrum in Utrecht. Hier kreeg ik nog veel meer onderzoeken.

Ik heb een Desmoid/agressieve fibromatosis wat slecht bij 3% van alle mensen met een tumor voorkomt. Dit is een tumor die niet goedaardig maar ook niet kwaadaardig is. Wat betekent dat hij niet uitzaait zoals een kanker maar wel aan de buitenkant allemaal hele kleine tentakeltjes heeft die zich overal aan vasthouden. Met als gevolg dat het door zijn snelle groei wel dingen verdukt/afknelt.

Het is door de tentakeltjes niet weg te halen of te opereren en hierdoor wordt het wel behandelt als een kanker; chemo. Het groeit erg hard (eind augustus was het ruim 6 cm en begin november al bijna 10 cm).

Op dit moment heb ik gelukkig nog geen klachten waardoor ik nog niet hoef te starten met de chemo maar wanneer het op deze manier door blijft groeien gaat dat wel op termijn gebeuren. De chemo stopt alleen de groei en haalt het niet weg. Als de tumor na een jaar chemo weer gaat groeien moet ik weer een jaar aan zwaardere chemo enz.

Ik vind dat heel spannend.....

Bij het Prinses Maxima centrum zijn de dokters en zusters allemaal erg aardig, ook is er veel te doen voor kinderen dat maakt het allemaal telkens wel een stukje minder spannend....

Toen ik op de radio hoorde over Missie538 zei ik gelijk dat ik daar aan mee wilde doen. Met mama heb ik afgesproken zoveel mogelijk lege flessen in te zamelen (kratjes mag natuurlijk ook) op school, in de buurt, bij vrienden, etc om op die manier zo veel mogelijk geld te verzamelen voor het Prinses Maxima centrum.

Wil jij mij ook helpen, door lege flessen voor mij te sparen? Donaties zijn natuurlijk ook altijd welkom!

20
23/12/2022
16:37

Anoniem

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.