Emelie Broer

Emelie gaat Maxima(al)

Hoi! Ik ben Emelie en ik ben 13 jaar oud.

Afgelopen maart kreeg ik te horen dat ik een hersentumor op mijn oogzenuw had. Ik heb toen snel een grote operatie gehad om de tumor weg te halen, maar helaas konden de artsen er niet overal goed bij en moesten ze een deel laten zitten. Inmiddels krijg ik daar medicatie voor. Gelukkig is dat geen chemo, maar een heel nieuwe soort medicijnen, waardoor de tumor inmiddels kleiner is geworden!

Door de tumor ben ik ook zeer slechtziend geworden, wat helaas niet (veel) meer zal verbeteren. Ik kan niet meer lezen of TV kijken en alles gaat een stuk moeilijker en langzamer. Daarom ben ik aan het leren hoe hier mee om te gaan. Ik gebruik speciale software die alle tekst voor me opleest en inmiddels loop ik ook met een blindenstok.

Het Prinses Maxima Ziekenhuis betekent veel voor mij. Ze hebben mij en mijn ouders echt door een heel moeilijke tijd heen geholpen (en doen dat nog steeds). Als ik iets spannend vond dan hielpen ze me om weer rustig te worden. Ze werken daar met hart en ziel om kinderen met kanker te helpen. Elk kind met kanker verdient het om 100 % beter te worden en weer een normaal leven te leiden. Daarom wil ik iedereen vragen om wat te doneren, want niemand verdient het om kanker te hebben. En kinderen al helemáál niet…!

25
05/02/2023
20:39

Martine

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.