Tante Bianca van Vessem

Ik kom in actie voor de kanjers van het Prinses Maxima Centrum

( Lid van team: Wonder team )

In 2019 heb ik van dichtbij mee gemaakt hoe belangrijk het Prinses Maxima Centrum voor kinderen met kanker is. In januari 2019 kreeg mijn neefje Thijmen te horen dat hij een hersentumor had, zo groot als een tennisbal. Dan staat gelijk voor iedereen de wereld op z'n kop. Eind januari werd hij al geopereerd middels een operatie van ruim 20 uur. 

Het is dan voor ons als familie fijn om te zien dat ze zo goed worden opgevangen in het PMC en dat ze er er niet alleen voor staan. Niet alleen voor Thijmen werd uiteraard heel goed gezorgd maar ook voor Esther en John. Maar ook Marijn werd niet vergeten, als we voor het eerst na de operatie op bezoek komen haalt verpleegkundige Arno -door even een grap te maken- de spanning eraf waardoor het voor Marijn makkelijker is om Thijmen voor het eerst te zien, maar ook een keer blijven logeren bij Thijmen is geen probleem.

Het is bijzonder om te zien dat alle medewerkers hier met zoveel passie en enthousiasme werken om het de gezinnen zo fijn mogelijk te maken in de tijd dat voor hen de wereld op zijn kop staat. 

Tijdens missie 538 komen wij in actie voor het PMC zodat zoveel mogelijk kinderen een kans op genezing krijgen. De missie van het Prinses Maxima Centrum is ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Laten we met z'n allen zorgen dat we zoveel mogelijk geld inzamelen zodat de overlevingskansen worden vergroot en dat het Prinses Maxima Centrum door kan gaan met het fantastische werk wat ze verrichten!

5
23/12/2022
11:18

Carla

Bekijk alle

Alle kinderen met kanker in Nederland worden in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Zo geven ze het kind van vandaag de allerbeste zorg én zetten ze belangrijke stappen om de overlevingskansen voor de kinderen die nu nog niet genezen, te verbeteren door middel van onderzoek. Want het Máxima heeft maar één missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.